Αναζήτηση Φυσικοθεραπευτή

Αποτελέσματα εκλογών και σύνθεση νέας ΔΕ ΠΤ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς & Χαλκιδικής

on 11 July 2018.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Από τις αρχαιρεσίες στις 20 Μαΐου 2018 για την ανάδειξη τον οργάνων διοίκησης του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και των Περιφερειακών του Τμημάτων προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα όσο αφορά την Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού μας Τμήματος:

Εγγεγραμμένοι (562) - Έγκυρα ψηφοδέλτια (253) - Άκυρα ψηφοδέλτια (2) - Λευκά ψηφοδέλτια (3)

Από τα έγκυρα ψηφοδέλτια της κάλπης έλαβαν:

·         ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ(Α.ΣΥ.Φ.): 35

·         ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΔΗ.ΚΙ.ΦΥ): 78

·         ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ: 59

·         ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - Δ.Α.Κ.Ε. ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ): 81

ΣΥΝΕΠΩΣ

Το εκλογικό μέτρο είναι 253 / 11 = 23

Έλαβαν από την Α΄ κατανομή:

Δ.Α.Κ.Ε. 3 έδρες υπόλοιπο 12

ΔΗ.ΚΙ.ΦΥ. 3 έδρες υπόλοιπο 9

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 2 έδρες υπόλοιπο 13

Α.ΣΥ.Φ. 1 έδρα υπόλοιπο 12

Έλαβαν από την Β΄ κατανομή:

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 1 έδρα

Και κατόπιν κληρώσεως μεταξύ Δ.Α.Κ.Ε. & Α.ΣΥ.Φ. έλαβε 1 επιπλέον έδρα η Α.ΣΥ.Φ.

Εκλέγονται ως μέλη της Διοικούσας Επιτροπής οι κάτωθι, με την εξής σειρά

Δ.Α.Κ.Ε.       Τακτικά Μέλη

ΔΗ.ΚΙ.ΦΥ       Τακτικά Μέλη

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ    Τακτικά Μέλη

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα και όπως ορίζει ο νόμος η πλειοψηφούσα της πρώτης παράταξης και συγκεκριμένα η συνάδελφος καθ. Χριστάρα - Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα της Δ.Α.Κ.Ε. συγκάλεσε σε συγκρότηση την Δευτέρα 11 Ιουνίου του 2018 και ώρα 21:00 στα γραφεία του Συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύγκλιση σε συγκρότηση έγινε πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και αυτό κατέστη δυνατό επειδή η τοπική εφορευτική επιτροπή εκτέλεσε άψογα το έργο της, και θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά δημοσίως για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Στη συγκρότηση παρόντες ήταν:

Δ.Α.Κ.Ε.       Τακτικά Μέλη

ΧΡΙΣΤΑΡΑ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΦΥΤΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ σαν επόμενη πλειοψηφούσα, στη θέση της ΧΑΛΚΙΑ ΑΝΝΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ η οποία δήλωσε την παραίτησή της εγγράφως

ΔΗ.ΚΙ.ΦΥ      Τακτικά Μέλη

ΚΑΜΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ         Τακτικά Μέλη

ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΤΣΑΚΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΤΖΙΒΛΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Στην συγκρότηση αυτή αφού κατατέθηκαν οι προτάσεις από τις παρατάξεις και έγινε έντονη ανταλλαγή απόψεων, αποχώρησε η παράταξη της ΔΗ.ΚΙ.ΦΥ, ενώ τα μέλη της Α.ΣΥ.Φ. παρέμειναν, αλλά δήλωσαν ότι απέχουν από την διαδικασία. Με αυτά τα δεδομένα οι άλλες δύο παρατάξεις (ΔΑΚΕ και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ) αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στη συγκρότηση παρόλο που υπήρχε η απαραίτητη από το νόμο πλειοψηφία. Ορίστηκε νέα συνάντηση για συγκρότηση την Τρίτη 19 Ιουνίου του 2018.

Στην δεύτερη συνάντηση στις 19.6.18 αρχικά υπέβαλε την παραίτηση του το μέλος της Α.ΣΥ.Φ Τζιβλικάκης Βασίλης. Την θέση του κατέλαβε ο επόμενος σε ψήφους Ντάγκας Δημοσθένης. Αφού εκφράσθηκαν οι απόψεις των παρατάξεων, ακολούθησαν οι προτάσεις και η αιτιολόγηση ψήφου από τα μέλη. Τέλος κατά το προβλεπόμενο από τις σχετικές διατάξεις πραγματοποιήθηκε με μυστική ψηφοφορία -με ανοιχτή συμμετοχή για όλες τις θέσεις- η εκλογή στις θέσεις που προβλέπονται για τη Διοικούσα Επιτροπή. Από την ψηφοφορία απείχε η Α.ΣΥ.Φ καταθέτοντας την πρόταση της και μη δεχόμενη καμία από τις θέσεις που της προτάθηκαν, συμπεριλαμβανομένης και της θέσης του Οργανωτικού Γραμματέα που η ίδια διεκδικούσε στην πρότασή της. Η ΔΗ.ΚΙ.ΦΥ ενώ συμμετείχε στην αρχή της ψηφοφορίας και διεκδίκησε την θέση του Γενικού Γραμματέα –ανεπιτυχώς- μετά δεν δέχτηκε καμία από τις υπόλοιπες θέσεις ούτε και αυτή του Αντιπροέδρου που τις προτάθηκε.

Με βάση όλα τα παραπάνω και για να μπορέσει να λειτουργήσει η ΔΕ του ΠΤ συνεχίστηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας και προέκυψαν:

Πρόεδρος : Καλλίστρατος Ηλίας:                     Υπέρ: 6 - Λευκά: 3 - Αποχή: 2

Αντιπρόεδρος : Χριστάρα – Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα: Υπέρ: 4 - Λευκά: 2 - Αποχή: 5

Γεν. Γραμματέας: Αυτοσμίδης Δημήτριος:                    Υπέρ: 5

Καμπά Βασιλική:                            Υπέρ: 3

Λευκά: 1 - Αποχή:2

Πλειοψήφισε ο Αυτοσμίδης Δημήτριος

Ταμίας:  Φυτιλή Δήμητρα:                                       Υπέρ: 6 - Λευκά: 0 - Αποχή: 5

Αποφασίσθηκε από τις παραμείναντες πλην τη ΔΗ.ΚΙ.ΦΥ παρατάξεις να ξαναγίνει μια προσπάθεια για συμπλήρωση των υπολοίπων θέσεων στο επόμενο συμβούλιο.

Αφού συζητήθηκαν ορισμένα τρέχοντα διαδικαστικά ορίστηκε το επόμενο συμβούλιο στις 28.6.2018 ημέρα Πέμπτη, με μοναδικά θέματα την συμπλήρωση των υπολοίπων θέσεων της ΔΕ και το πρόγραμμα δράσης.

Σημειώνεται ότι με παρόμοιο τρόπο έγινε και η εκλογή της διοικούσας του ΚΔΣ την Παρασκευή 29.6.2018 στην Αθήνα, όπου η πλειοψηφούσα παράταξη ΔΗ.ΚΙ.ΦΥ πρότεινε-όρισε τις παρατάξεις με τις οποίες θέλει να συνεργασθεί καθώς και τις θέσεις αυτών. Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία - με ανοιχτή συμμετοχή στο εκλέγεσθαι- μελών-παρατάξεων χωρίς να αποχωρήσει κάποια παράταξη όπως συνέβη εδώ.

Λόγω σοβαρού οικογενειακού θέματος μέλους του ΔΣ, τελικά η συνεδρίαση έγινε μετά από νέα πρόσκληση την Πέμπτη 5 Ιουλίου του 2018. Πραγματοποιήθηκε τυπικά το πρώτο συμβούλιο της νεοεκλεγμένης διοικούσας επιτροπής. Η προσπάθεια για συμπλήρωση των υπολοίπων `τριών θέσεων του Οργανωτικού Γραμματέα, του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων και του Υπεύθυνου Εκδόσεων από τις παρατάξεις ΔΗ.ΚΙ.ΦΥ και Α.ΣΥ.Φ κατέστη άκαρπη. Η παράταξη της ΔΗ.ΚΙ.ΦΥ έβαλε ζήτημα εγκυρότητας των αποφάσεων της ΔΕ εφόσον δεν έχουν καλυφτεί όλες οι θέσεις, και αποχώρησε. Οι υπόλοιπες παρατάξεις συνέχισαν την συνεδρίαση έχοντας την προβλεπόμενη από τον νόμο απαρτία (8 στους 11).

Διαβάστηκαν οι προτάσεις του προγράμματος δράσης από τον Πρόεδρο Καλλίστρατο Ηλία και συμπληρώθηκαν από τους υπόλοιπους. Ορίσθηκαν για αρχές του Σεπτεμβρίου (θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες μόλις γίνει κράτηση των χώρων) συνέλευση με τους Ελεύθερους Επαγγελματίες Φυσικοθεραπευτές και ΓΣ του ΠΤ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς Χαλκιδικής έχοντας μέχρι τότε διευκρινιστεί και καταλήξει αρκετά από τα ζητήματα που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ και τον ΕΚΠΥΥ τα οποία διεκδικεί το ΚΔΣ. Αν προκύψει επείγον θέμα θα γίνει άμεσα σύγκληση του/των οργάνου/ων.

Ορίστηκε το επόμενο συμβούλιο για την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 στο οποίο θα οριστικοποιηθούν οι δράσεις και οι άξονες που θα κινηθεί η ΔΕ του ΠΤ με χρονοδιάγραμμα και κομβικά σημεία ελέγχου της πραγματοποίησής του.

Θα ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του ΠΤ και στο προσωπικό σας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η νέα Διοικούσα σας εύχεται υγεία, υπομονή, επιμονή, εγρήγορση στο υπόλοιπο του Καλοκαιριού.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ