Εκτύπωση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

on 13 Νοεμβρίου 2018.

κοινοποιήστε

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ης ΝΟΕΜΒΡΗ

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ης ΝΟΕΜΒΡΗΗ εργατική τάξη, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι  πρέπει να δώσουν απάντηση στη νέα επεξεργασμένη και με νέα χαρακτηριστικά επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό και φυσικά από την κυβέρνηση. Με την ενεργοποίηση του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου που καθορίζει τον κατώτατο μισθό σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και τις "αντοχές" της οικονομίας τους η συγκυβέρνηση καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ο νέος προϋπολογισμός φέρνει νέο πετσόκομμα για τους εργαζόμενους.

Σήμερα είναι αναγκαία η οργάνωση αποφασιστικής και μαχητικής απάντησης σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν να υποταχθούμε στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας και να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που θα μας πετάει η ανάπτυξή τους. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους "να περιμένουν". Να "περιμένουν", τη στιγμή που οι εργοδότες δεν υπογράφουν ΣΣΕ σε μια σειρά κλάδους, τη στιγμή που σπάνε ρεκόρ οι ελαστικές και ευέλικτες μορφές εργασίας!

Με αυτά που αποφάσισαν στην ΕΕ της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ), αποδεικνύονται για άλλη μια φορά στήριγμα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, υπέρμαχοι του κοινωνικού διαλόγου.

Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο!

Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μην δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας. "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Όχι τα κέρδη των λίγων".

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Κλιμακώνεται η επίθεση κυβέρνησης, τραπεζών και μηχανισμών του αστικού κράτους ενάντια στη λαϊκή κατοικία και τα χρεωμένα νοικοκυριά, με μπαράζ πλειστηριασμών, χαρατσιών και φοροληστείας αλλά και με βιομηχανία διώξεων σε όσους αντιστέκονται. Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει στήσει τον τελευταίο χρόνο βιομηχανία διώξεων καθιστώντας "ιδιώνυμο" αδίκημα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Καμία συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η "αναβάθμιση" της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ σημαίνουν αναβάθμιση των κινδύνων για το λαό, αφού η χώρα, οι υποδομές της, οι Ένοπλες Δυνάμεις της, συμμετέχουν σε σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι και μπαίνουν στο στόχαστρο πολεμικών αναμετρήσεων.

Βάζει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Μας εμπλέκει ακόμα περισσότερο στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων οι οποίοι δεν διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς.

Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά με απεργία στις 14 Νοέμβρη!

Διεκδικούμε:

          Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.

          Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

          Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

          Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

          Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.

          Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!

          Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

          Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

          Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.