Ενημέρωση για την έκτακτη Γενική Συνέλευση 20/04/2019

on 21 Απριλίου 2019.

Συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε εχθές (Σάββατο 20/04) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης  η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού μας Τμήματος στην οποία μετά την ενημέρωση που έγινε, από τον πρόεδρο της Δ.Ε. του Π.Τ. συν. Καλλίστρατο Ηλία και τον πρόεδρο του Κ.Δ.Σ. συν. Λυμπερίδη Πέτρο, επικυρώθηκε η πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής για συμμετοχή των συναδέλφων του ΠΤ στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας την Δευτέρα 22/04 στις 12 στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους.

Πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως η μικρή (για ακόμη μια φορά) συμμετοχή των συναδέλφων στην συνέλευση. Μας προβληματίζει όλους το γεγονός ότι δεν συμμετέχετε συνάδελφοι στις κινητοποιήσεις του συλλόγου και ιδίως σε θεσμικά ζητήματα. Δικαιολογίες πολλές και ακόμη περισσότεροι αυτοί που κάνουν την «επανάσταση τους» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως αυτή την φορά καλλιεργήθηκε, από τις ομάδες του fb, η αίσθηση της επιτυχίας πολύ έντονα και πολύ πρόωρα όμως γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει  μέχρι την ψήφιση νομοσχεδίου και φυσικά παραμένει το μεγάλο ζήτημα με τους αποφοίτους των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (κολέγια) που προσπαθούν με όλα τα μέσα να πάρουν την επαγγελματική αναγνώριση.

Ο χρόνος ενημέρωσης και αντίδρασης τρομερά περιορισμένος μόλις την Τρίτη (16/04) τα μεσάνυχτα κατατέθηκε το νομοσχέδιο και την Τετάρτη το απόγευμα ξεκίνησε η συζήτηση του στις επιτροπές της Βουλής χωρίς να δοθεί χρόνος για διαβούλευση. Το ΚΔΣ είχε συνεδριάσει από την Κυριακή (14/04) και καλούσε σε επαγρύπνηση τα μέλη του Συλλόγου γιατί η πληροφορίες που υπήρχαν δεν ήταν θετικές για τον κλάδο.

Την Τετάρτη (17/04) το βράδυ συνεδρίασε έκτακτα η Διοικούσα Επιτροπή του ΠΤ και αποφάσισε:

·         ότι λόγο μειωμένου χρόνου δεν προλαβαίνει να  οργανώσει την κάθοδο των μελών του ΠΤ στην Αθήνα για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει το ΚΔΣ για την Πέμπτη το πρωί

·         να ενημερώσει τους φοιτητές του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν ανενημέρωτη και δεν είχαν αποφασίσει κάποια δράση

Η διαβεβαίωση του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου  για την απόσυρση των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από τις σχολές Υγείας είναι στην θετική κατεύθυνση όμως παραμένει το ζήτημα με την επαγγελματική ισοδυναμία και ισοτιμία των αποφοίτων μεταλυκειακής  εκπαίδευσης.

Η Διοικούσα με αυτά τα δεδομένα προχώρησε στην υλοποιήσει των αποφάσεων της και συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση για το Σάββατο 20 Απριλίου το απόγευμα ενημερώνοντας τα μέλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  την Πέμπτη (18/04)  και με SMS την Παρασκευή (19/04).

Στην Συνέλευση έγινε ενημέρωση για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου καθώς και μια αναδρομή στα γεγονότα και τις πιέσεις που δέχεται ο κλάδος το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΤ συνάδελφο Καλλίστρατο Ηλία, ακολούθησε ενημέρωση με όλο το ιστορικό και επεξήγηση των  διατάξεων που μας πλήττουν από τον πρόεδρο του ΚΔΣ συνάδελφο Λυμπερίδη Πέτρο καθώς και ανάλυση των δράσεων του Συλλόγου  στην προσπάθεια του για να αποτρέψει όλα τα δυσάρεστα για τον κλάδο που συμβαίνουν τόσο στην εκπαίδευση όσο και στον επαγγελματικό χώρο.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τα παρευρισκόμενα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΤ καθώς και από τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην συνέλευση. Στο τέλος αποφασίστηκε να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για την Δευτέρα 22 Απριλίου μαζί με όλους τους φορείς που θίγονται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Απαιτούμε την απόσυρση των επαίσχυντων ρυθμίσεων του Υπουργού Παιδείας για:

Α) Την ένταξη των τμημάτων φυσικής αγωγής και αθλητισμού στις σχολές επιστημών υγείας

Β) Την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολεγίων με των ΑΕΙ

Για την Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας