Δελτίο Τύπου Συναντήσεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

on 08 Οκτωβρίου 2019.

Δελτίο Τύπου

Συναντήσεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας

Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Δελτίο ΤύπουΣήμερα 8.10.2019 ο Πρόεδρος Καλλίστρατος Ηλίας και ο Γενικός Γραμματέας Αυτοσμίδης Δημήτρης του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης, Κιλκίς & Χαλκιδικής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών συναντήθηκαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κόπτση Αλέξανδρο και τον προϊστάμενο τμήματος Γ προσωπικού υπεύθυνο για την Ειδική Αγωγή κ. Στεφανόπουλο Παναγιώτη, μετά από απόφαση της ΔΕ του ΠΤ μας.

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την συνεργασία των δύο πλευρών αφ’ ενός για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με αναπληρωτές του κλάδου μας και αφ’ ετέρου την μελλοντική ευρύτερη και συνεχή συνεργασία με προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

Όσον αφορά το θέμα της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων που αφορούν τον κλάδο μας, μας ανέφερε ο κ. Στεφανόπουλος ότι από τις 26 κενές οργανικές θέσεις με βάση τις αιτήσεις των σχολικών μονάδων, στην πρώτη κατανομή καλύφθηκαν 12 θέσεις, στην 2η η οποία θα ανακοινωθεί άμεσα θα καλυφθούν ακόμη 4 και στο μέλλον ευελπιστεί στη 3η κατανομή να καλυφθεί το σύνολο των οργανικών θέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να φτάσει η κάλυψη στο 100% των οργανικών θέσεων 8 συνάδελφοι έχουν ανάθεση σε 2 σχολεία.

Επιμείναμε στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, πράγμα που αποτελεί πάγια πολιτική του συλλόγου, και πήραμε την διαβεβαίωση ότι άμεσα το υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού με το μόνιμο διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού εντός του 2019 που είχαν προβλεφθεί από τον προϋπολογισμό του 2019. Εάν αναλογισθεί βέβαια κανείς τους 90.743 μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που ισοδυναμεί με το 6,3% των μαθητών της χώρας, καταλαβαίνει πόσο επιτακτική ανάγκη είναι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Στην συνάντηση που ακολούθησε με τον κ. Κόπτση, μπήκαν ζητήματα γενικότερης συνεργασίας από τους δύο φορείς με έμφαση στον καταρτισμό προγραμμάτων επιμόρφωσης αλλά και επιστημονικής έρευνας στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης. Τα προγράμματα αυτά θα απευθύνονται αρχικά σε εργαζόμενους στην ειδική αγωγή και στις οικογένειες των παιδιών. Στόχος να εκπαιδεύσουμε τον πληθυσμό στην εργονομία και στην ασφάλεια όχι μόνο στο χώρο της εργασίας αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον. Με από κοινού συντονισμένες δράσεις να φέρουμε την Φυσικοθεραπεία κοντά στην Α/βαθμια και Β/βαθμια Εκπ/ση.

Η όλη συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα και μπήκαν οι βάσεις για μια δημιουργική συνεργασία στο άμεσο μέλλον.

pdf Δελτίο τύπου