Αναζήτηση Φυσικοθεραπευτή

 Πλήρη κατάλογο    |    Πάροχο υπηρεσιών ειδικής αγωγής

on Tuesday, 05 July 2022 17:42.

PMS-AEE-LEAF-2022

on Tuesday, 21 June 2022 18:09.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το «Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής» διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) το διάστημα 14 Μαΐου – 19 Ιουνίου. Στο τουρνουά συμμετείχαν περισσότεροι από 120 μαθητές, από όλες τις σχολικές βαθμίδες, από 12 ειδικά σχολεία του νομού Αττικής, με την υποστήριξη των συνοδών τους. 

Το «Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής» διοργανώθηκε από την «Αναγέννηση & Πρόοδος» και συγκεκριμένα από το Τμήμα Αθλητικής  Αριστείας  - «Sports  Excellence»  (SE), που  λειτουργεί  υπό την  επιστημονική επίβλεψη  της Α΄  Ορθοπαιδικής  Κλινικής του  Εθνικού  και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου  Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ και χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι μαθητές συμμετείχαν στα ομαδικά αθλήματα Μπότσια, ποδόσφαιρο αλλά και την καλαθοσφαίριση με προσαρμοσμένους διαμορφωμένους κανόνες, ενώ στο αγωνιστικό πρόγραμμα φέτος εντάχθηκε και το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. 

Στη φετινή διοργάνωση η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία αναδεικνύοντας την αξία της άθλησης, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της δωρεάν πρόσβασης σε οργανωμένες δραστηριότητες πλαισιωμένες από επαγγελματίες καθηγητές φυσικής αγωγής με εξειδίκευση στην προσαρμοσμένη φυσική αγωγή. 

Ένας από τους στόχους της διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή των Μαθητών Ειδικής Αγωγής, αναδεικνύοντας  το μήνυμα πως «ο αθλητισμός μας ενώνει». Απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας είναι μαθητές με αναπηρία να γνωρίσουν τα αθλήματα,  να γευτούν τη χαρά του συμμετέχειν και του ανήκειν, της ευγενούς άμιλλας και να αισθανθούν πως κάτω από τη σκέπη του αθλητισμού η αναπηρία δεν μπορεί να σταθεί τροχοπέδη. 

Κοινό μέλημα της διοργάνωσης, αποτελεί η προαγωγή της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία. Η έννοια της συμπερίληψης που εκφράζει το ανθρώπινο δικαίωμα για ενεργή και ισότιμη συμμετοχή σε κάθε κοινωνικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και όχι μόνο τομέα, αλλά και η έννοια της προσβασιμότητας, που συνάδει με την κατάργηση κάθε εμποδίου για την πρόσβαση στο φυσικό περιβάλλον, σε υπηρεσίες και στον δημόσιο χώρο χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός και λειτουργώντας σε ένα πλαίσιο σεβασμού και αξιοπρέπειας για τη μοναδικότητα του καθενός.

on Monday, 09 May 2022 15:58.

crop1

on Saturday, 22 January 2022 00:41.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η επιστημονική εκδήλωση με τίτλο:

«Με Όραμα και ευθύνη για το παιδί. Με επιτυχή πορεία στο Ακαδημαϊκό έργο.» 

θα διεξαχθεί στις 29 Ιανουαρίου 2022.

 

Υβριδική επιστημονική εκδήλωση στη μνήμη της Καραγιάννη Παρασκευής

Καθηγήτριας Νεογνολογίας του Α.Π.Θ.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022, ώρα 10 π.μ.

«Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών» Α.Π.Θ.

Υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Υπό την Αιγίδα της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Π.Ε.Β.Ε.)

 

Με εκτίμηση

Λιθοξοπούλου Μαρία

Μητσιάκος Γεώργιος

Τσακαλίδης Χρήστος

Χατζηιωαννίδης Ηλίας

 

on Thursday, 13 May 2021 21:03.

H ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης διανύει το 52ο έτος λειτουργίας της στη Β. Ελλάδα.

Με αποφασιστικότητα συνεχίζει απρόσκοπτα την προαγωγή και διάδοση του επιστημονικού έργου της με υπευθυνότητα απέναντι στο προσωπικό της και την επιστημονική κοινότητα.

 

Με ιδιαίτερη χαρά, η Τ.Δ.Ε της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης και το προσωπικό της, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε σε live streaming το webinar στο παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=CNxfCnR0bNo:

image003

on Thursday, 13 May 2021 20:06.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής του Επιστημονικού Τμήματος Αθλητικής Φυσικοθεραπείας ,θα ήθελα  να σας προσκαλέσω στον Α΄κύκλο των εκπαιδευτικών διαδικτυακών ημερίδων ,που ξεκινούν την Πέμπτη 13/5 και θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη μέχρι τις 29/7/21.

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε  στην προσπάθεια μας αυτή.

Η πρώτη  ημερίδα με θέμα  «Τεκμηριωμένη διαχείριση έξω τενοντοπάθειας του αγκώνα. Tennis elbow»,  θα διεξαχθεί την Πέμπτη 13/05/2021 21:00-23:00 με ομιλητή τον κ.  Καρανάσιο Στέφανο

Για πληροφορείς συμμετοχής ,παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο
https://psf.org.gr/et-2-newsdet-269.php

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 

Η συντονίστρια του Ε.Τ.Α.Φ.

Φράγκου Μαρία