Έντυπο πρόγραμμα.pdf

 

Αφισα Θεραπ ΑσκησηΑγαπητοί συνάδελφοι, φοιτητές των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας, σύνεδροι και εκλεκτοί καλεσμένοι

Η Φυσικοθεραπεία στην Ελλάδα έχει θεσπισμένα από την Πολιτεία επαγγελματικά δικαιώματα και κινείται εντός αυτών. Παράλληλα προσπαθεί να τα διευρύνει υπό τις οδηγίες της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσιοθεραπείας (World Confederation for Physical Therapy) και να τα φθάσει στο επίπεδο των υπολοίπων προηγμένων χωρών.

Η θεραπευτική άσκηση ή η άσκηση ή όπως και να ονομάζεται η κάθε οργανωμένη και με επίβλεψη κινητική δραστηριότητα που εφαρμόζεται μέσω τεκμηριωμένης γνώσης, σε άτομα με οξέα, υποξέα ή χρόνια προβλήματα του οργανισμού, αποτελεί επιστημονικό και επαγγελματικό πεδίο που καλύπτουν οι πτυχιούχοι των Τμημάτων που ανήκουν στις Σχολές Επαγγελμάτων Υγείας και εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας. Δεν είναι άσκηση ευεξίας, πρωταθλητισμού ή μαζικού αθλητισμού. Εφαρμόζεται σε διαγνωσμένους ιατρικά «ασθενείς» όσο αυτοί δεν επανέρχονται τεκμηριωμένα στο φυσιολογικό, δηλαδή στη πλήρη ίαση.

Έχοντας αυτές τις αρχές, το Περιφερειακό Τμήμα (ΠΤ) Θεσσαλονίκης, Κιλκίς & Χαλκιδικής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ν.Π.Δ.Δ. υλοποιώντας το μακρόπνοο πρόγραμμα συνεχούς επιστημονικής ενημέρωσης και επιμόρφωσης των Φυσικοθεραπευτών, με χαρά σας προσκαλεί να συμμετέχετε ενεργά στην Διήμερη επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Θεραπευτική Άσκηση», που θα φιλοξενηθεί στο Grand Hotel στην Θεσσαλονίκη στις 4 & 5 Μαϊου 2019.

Είναι μεγάλη μου χαρά ως Πρόεδρος του δεύτερου σε μέγεθος ΠΤ της χώρας να βλέπω να υλοποιούνται τέτοιες δράσεις και να ονειρεύομαι τις επόμενες. Κάποιες από αυτές θα τις επιλέξετε εσείς συνάδελφοι Φυσικοθεραπευτές, απαντώντας σε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που θα δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό.

Σε όλες αυτές τις δράσεις σας παρακαλούμε να είστε αρωγοί και συνοδοιπόροι και να μας κατακλύσετε με προτάσεις αλλά και βελτιωτικές κρίσεις.

Τα συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης προσπάθειας, στην οργανωτική και στην επιστημονική επιτροπή. Ευχαριστώ τους εκθέτες και τους χορηγούς που στηρίζουν και πιστεύουν στην επιτυχία της προσπάθειας αυτής. Τέλος από καρδιάς ευχαριστώ όλους εσάς και ιδιαίτερα τους φοιτητές μας, που θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

      Με εκτίμηση

Ηλίας Καλλίστρατος

Πρόεδρος του ΠΤ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς & Χαλκιδικής