Χαιρετισμός Συντονιστή Οργανωτικής Επιτροπής

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε εποχές  όπου ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται ως ειδήμων στο χώρο της υγείας και κυρίως της θεραπευτικής άσκησης , έρχεται  αυτή η διημερίδα να υπενθυμίσει –προς κάθε κατεύθυνση- ότι η θεραπευτική άσκηση είναι «εργαλείο» αποκατάστασης, να τονίσει τον ρολό και την σημασία της και κυρίως να την αποδώσει σε αυτούς που δικαιωματικά τους ανήκει.

Σαν φυσικοθεραπευτές είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε εξειδικευμένα προγράμματα αποκατάστασης, βασιζόμενοι στην αξιολόγηση και στην μοναδικότητα  του κάθε ασθενή.

Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να προσφέρουμε πραγματικά και κυρίως  να είμαστε χρήσιμοι  και όχι  επικίνδυνοι  για τον θεραπευόμενο.

Προσκαλώντας σας  να παρακολουθήσετε την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή διημερίδα που διοργανώνει το Π.Τ. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς & Χαλκιδικής του Π.Σ.Φ. – Ν.Π.Δ.Δ. σας  παραθέτω το ψήφισμα της  I.F.O.M.P.T. οπού τονίζεται μια δεκαπενταετία πριν ο σημαντικός ρόλος της θεραπευτικής άσκησης σαν εργαλείο αποκατάστασης.

«η ορθοπεδική θεραπεία με χειρισμούς είναι ένα ειδικό κομμάτι της φυσικοθεραπείας  για την αποκατάσταση των νεύρο-μυο-σκελετικών προβλημάτων, βασιζόμενη στον κλινικό συλλογισμό , χρησιμοποιώντας πολύ εξειδικευμένες τεχνικές προσέγγισης , που περιλαμβάνουν χειρισμούς & θεραπευτικές ασκήσεις.

Η ορθοπεδική θεραπεία με χειρισμούς εμπεριέχει και καθοδηγείται απο τις διαθέσιμες επιστημονικές και κλινικές  αποδείξεις και το βιο-ψυχοκοινωνικό πλαίσιο του κάθε ασθενή ξεχωριστά.»

VOTED IN AT GENERAL MEETING IN CAPE TOWN, MARCH 2004

Σας ευχαριστώ

ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ MSc, OMPT

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Εκτύπωση